Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Epres vaníliás cupcake

Epres vaníliás cupcake

Anyák napi sorozatunk következő finomsága egy igazi tavaszias cupcake! Önmagában is isteni, de egy kis extrával - ehető virágok, epres pipetta - maradandó élmény lesz!

 

2024.04.03 13:25

HOZZÁVALÓK 

Muffin (12 db)

2 db szobahőmérsékletű tojás

100 gramm porcukor

100 gramm tej

100 gramm puha vaj

200 gramm liszt

1/2 cs sütőpor

1 tk vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény

Sütőforma

Muffinpapír

 

Eperragu

300 gramm eper

30 gramm cukor

15 gramm keményítő

3-4 ek víz

Díszítő krém

150 gramm fehércsokoládé 

75 gramm habtejszín

1 tk vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény

250 gramm vaj

Colour Mill ételfesték

Habzsák

Csővégek

Pipetta

Ehető rózsabimbó

ELKÉSZÍTÉS

A muffinformánkba belehelyezzük a kapszlikat, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A puha vajat a porcukorral habosítani kezdjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet is hozzáöntjük, majd homogénre keverjük a masszát. Egyenletesen elosztjuk a formánkban, majd nagyjából 20 perc alatt készre sütjük és félretesszük hűlni.

 Az eperraguhoz az epret leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és melegíteni kezdjük. Ha a cukor elolvadt, kb 75 grammot egy tálkába öntünk és félretesszük. A keményítőt a vízzel csomómentesre keverjük, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az edényben maradt eperhez és besűrítjük. Felhasználásig folpack-kal lefedve hűtjük. 

A krémhez a csokoládét egy tálba mérjük, a tejszínt felforraljuk és a csokira borítjuk, hozzáadjuk a vaníliát is. Néhány percig hagyjuk állni, majd homogénre keverjük és lefedve legalább 4 órára hűtőbe tesszük. 

ÖSSZEÁLLÍTÁS

4 óra elteltével a fehércsokoládé ganache-t kivesszük a hűtőből és nagyjából 1 órán keresztül hagyjuk állni a konyhapulton. 

A kihűlt muffinok közepét kiszedjük, mélyedést készítünk a tölteléknek. A sűrű eperragut habzsákba töltjük és a mélyedésekbe adagoljuk.

A ganache-hoz hozzáadjuk a puha vajat és fehéredésig habosítjuk. A krémet tálkákba osztjuk és hozzáadjuk a tetszőleges Colour Mill ételfestéket, melyet kanál vagy spatula segítségével alaposan elkeverünk.

Ezután tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és a muffinok tetejére adagoljuk.

Friss eperrel, ehető virággal díszíthetjük. 

 

A félretett 75 gramm epret pipettával felszívjuk és a sütemény tetejére tesszük. Fogyasztás előtt közvetlenül a cupcake-ek tetejére nyomjuk. :)

 

Jó étvágyat!

 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Vanília kivonat: https://bit.ly/4d1PLVC

Vanília őrlemény:https://bit.ly/443B9kp

Sütőforma:https://bit.ly/3vN57g9

Muffinpapír: https://bit.ly/3W5mOCi

Fehércsokoládé:  https://bit.ly/CD-Callebaut-fehercsokolade

Keményítő: https://bit.ly/CD-Kukorica-kemenyito

Tejszín: https://bit.ly/CD-Tejszin

Colour Mill ételfesték

Habzsák

Csővégek

Pipetta

Rózsabimbó

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.