Epres vaníliás cupcake
Anyák napi sorozatunk következő finomsága egy igazi tavaszias cupcake! Önmagában is isteni, de egy kis extrával - ehető virágok, epres pipetta - maradandó élmény lesz!
HOZZÁVALÓK
Muffin (12 db)
2 db szobahőmérsékletű tojás
100 gramm porcukor
100 gramm tej
100 gramm puha vaj
200 gramm liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény
Eperragu
300 gramm eper
30 gramm cukor
15 gramm keményítő
3-4 ek víz
Díszítő krém
150 gramm fehércsokoládé
75 gramm habtejszín
1 tk vaníliakivonat vagy vaníliaőrlemény
250 gramm vaj
Colour Mill ételfesték
ELKÉSZÍTÉS
A muffinformánkba belehelyezzük a kapszlikat, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A puha vajat a porcukorral habosítani kezdjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet is hozzáöntjük, majd homogénre keverjük a masszát. Egyenletesen elosztjuk a formánkban, majd nagyjából 20 perc alatt készre sütjük és félretesszük hűlni.
Az eperraguhoz az epret leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és melegíteni kezdjük. Ha a cukor elolvadt, kb 75 grammot egy tálkába öntünk és félretesszük. A keményítőt a vízzel csomómentesre keverjük, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az edényben maradt eperhez és besűrítjük. Felhasználásig folpack-kal lefedve hűtjük.
A krémhez a csokoládét egy tálba mérjük, a tejszínt felforraljuk és a csokira borítjuk, hozzáadjuk a vaníliát is. Néhány percig hagyjuk állni, majd homogénre keverjük és lefedve legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
ÖSSZEÁLLÍTÁS
4 óra elteltével a fehércsokoládé ganache-t kivesszük a hűtőből és nagyjából 1 órán keresztül hagyjuk állni a konyhapulton.
A kihűlt muffinok közepét kiszedjük, mélyedést készítünk a tölteléknek. A sűrű eperragut habzsákba töltjük és a mélyedésekbe adagoljuk.
A ganache-hoz hozzáadjuk a puha vajat és fehéredésig habosítjuk. A krémet tálkákba osztjuk és hozzáadjuk a tetszőleges Colour Mill ételfestéket, melyet kanál vagy spatula segítségével alaposan elkeverünk.
Ezután tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és a muffinok tetejére adagoljuk.
Friss eperrel, ehető virággal díszíthetjük.
A félretett 75 gramm epret pipettával felszívjuk és a sütemény tetejére tesszük. Fogyasztás előtt közvetlenül a cupcake-ek tetejére nyomjuk. :)
Jó étvágyat!
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Vanília kivonat: https://bit.ly/4d1PLVC
Vanília őrlemény:https://bit.ly/443B9kp
Sütőforma:https://bit.ly/3vN57g9
Muffinpapír: https://bit.ly/3W5mOCi
Fehércsokoládé: https://bit.ly/CD-Callebaut-fehercsokolade
Keményítő: https://bit.ly/CD-Kukorica-kemenyito
Tejszín: https://bit.ly/CD-Tejszin
Colour Mill ételfesték