Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza

Csokigyurma házilag, lépésről-lépésre

A csokit nem csak azért szeretjük, mert finom és jó kedvre derít, hanem azért is, mert gyönyörű dolgokat készíthetünk belőle. Megfelelő mennyiségű glükóz szirup hozzáadásával és egy kis kézügyességgel szebbnél szebb formákat alakíthatunk ki. Kíváncsi vagy a tökéletes csokigyurma receptre? Mutatjuk!

Cukrászdiszkont

A csokit nem csak azért szeretjük, mert finom és jó kedvre derít, hanem azért is, mert gyönyörű dolgokat készíthetünk belőle. Megfelelő mennyiségű glükóz szirup hozzáadásával és egy kis kézügyességgel szebbnél szebb formákat alakíthatunk ki. Kíváncsi vagy a tökéletes csokigyurma receptre? Mutatjuk!

A csokigyurma lényegében csokoládé és cukorszirup megfelelő keveréke, amit akár fondant vagy modellező cukormasszák, tortaburkolók helyett is használhatunk. Lassan szárad meg, ezért tökéletesen formázható, alakítható, és szinte bármilyen figurát elkészíthetünk belőle.

A megfelelő arányok

Csokigyurmát szinte bármilyen típusú csokoládéból készíthetünk, nem számít, hogy fehér, tej, ét vagy keserű, a lényeg, hogy valódi, minőségi csokoládé legyen. Ha ez megvan, már csak a glükóz szirup mennyiségét kell eltalálnunk. Az arányok a következőek:

  • 340g valódi fehércsokoládé, 116g glükóz szirup
  • 340g valódi tejcsokoládé, 140g glükóz szirup
  • 340g valódi étcsokoládé, 160g glükóz szirup
  • 340g valódi keserűcsokoládé, 175g glükóz szirup

Így készül

Az elkészítés menete is igen egyszerű, ha betartjuk az alábbi lépéseket:

  1.   Az apróra tört csokoládét vagy csokilencsét mikrohullámú sütőben, magas fokozaton melegítsük 20-30 másodpercig, majd spatulával jól keverjük át. Ismételjük ezt meg többször, mindig kevesebb ideig melegítve a csokoládét egészen addig, amíg teljesen egyneművé nem válik, de vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük!
  2.   Öntsük a glükóz szirupot egy tálba és helyezzük a mikroba 30 másodpercre.
  3.   Öntsük a meleg (de nem forró!) szirupot a csokoládéra, majd egy spatula segítségével hajtogassuk össze egynemű masszává.
  4.   Helyezzük a masszát egy zacskóba vagy tégelybe, és légmentesen zárjuk le. Pihentessük 1-3 órát szobahőmérsékleten.
  5.   Ha már félkemény a massza, gyúrjuk át kézzel, míg gyurma puhaságú nem lesz, és már lehet is formázni!

A kész forma száradása több órát is igénybe vehet, ezért fontos, hogy olyan helyen szárítsuk, ahol nem eshet baja. A megmaradt masszát érdemes légmentesen, hűvös helyen tárolni, így akár 1 évig is felhasználható.

Egy extra tipp

Ha színes formákat szeretnénk gyártani, a fehércsokoládé tökéletes erre a célra, hiszen ételfesték géllel vagy porral kedvünkre színezhetjük. A festéket melegítés előtt hozzáadhatjuk a cukorsziruphoz, de akár bele is gyúrhatjuk a kész masszába. Folyékony vagy gél ételfesték esetén szükség lehet kukoricakeményítő hozzáadására a masszához, hogy ne váljon túl lággyá a festéktől.

Ugye, hogy nem bonyolult? És a Cukrászdiszkontban mindent megtalálsz hozzá! Minőségi csokoládékért és egyéb alapanyagokért látogass el webáruházunkba!

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.