Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Sacher-szelet

Sacher-szelet

A csokoládé és lekvár mennyei találkozása, ez a híres Sacher torta. Az osztrák cukrászat egyik ikonja, melyet a legtöbben az elegáns bécsi kávéházakban, egy csésze illatos kávé kíséretében élveznek.

Instacukrászunk "Süti nélkül? Sehova!" Eszter most a Sacher-szeletet, a torta kistestvérét hozta el nekünk, amely ugyanolyan ínycsiklandó és különleges. 

 

Vágjunk bele! 

2024.07.01 16:00

Sacher piskóta:

 

2 db szobahőmérsékletű tojás

10 gramm porcukor 

50 gramm kristálycukor

50 gramm liszt 

50 gramm étcsokoládé 

50 gramm puha vaj

15 gramm kakaópor 

 

A tojásokat válasszuk ketté, a csokoládét mikróban alacsony fokozaton olvasszuk meg és tegyük félre hűlni. A vajat a porcukorral habosítsuk ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a csokoládét is. A tojásfehérjét a kristálycukorral verjük közepesen kemény habbá, majd ezt is adjuk hozzá a többi alapanyaghoz. Végül két részletben adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet és nagy, széles mozdulatokkal keverjük homogénre. 18x27 cm-es keretben fogjuk összeállítani a süteményt, ennél néhány cm-rel nagyobb téglalapot rajzoljunk egy sütőpapírra és kenjük rá az elkészült tésztát. 180 fokon nagyjából 10 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk kihűlni. Kihűlés után a sütőkerettel szúrjuk ki megfelelő méretűre. 

 

         

Marcipános réteg:

 

150 gramm marcipán 

15 gramm kakaóbab töret

35 gramm apróra vágott aszalt sárgabarack 

 

A marcipán masszába gyúrjuk bele a kakaóbab töretet és az aszalt sárgabarackot, majd két ív sütőpapír között nyújtsuk a piskótánkkal megegyező méretűre. Húzzuk le róla a sütőpapírt, és simítsuk a piskótára, amit előtte helyezzünk tálcára, majd igazítsuk köré a sütőkeretet. 

 

Csokoládé ganache:

 

250 gramm csokoládé 

150 gramm tejszín 

40 gramm vaj

 

A vajat és a csokoládét alacsony fokozaton olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a hideg tejszínt és keverjük homogénre. 100 grammot mérjünk ki belőle, ezt tegyük félre, ezzel fogjuk díszíteni a tetejét. A maradék ganache-t egyenletesen simítsuk a marcipános rétegre, majd tegyük hűtőbe dermedni.

 

 

Barack rétegek:

 

500 gramm sárgabarack (magozva, pucolva)

50 gramm barna nádcukor 

4,5+2,5 lap zselatin 

200 ml tejszín 

 

A barackot áztassuk néhány percre forró vízbe, majd húzzuk le a héját, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra.  Közepes lángon kezdjük melegíteni, nagyjából 15 perc után botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a cukrot, majd ha elolvadt két részre osztjuk. Az egyik feléhez adjuk hozzá a 2,5 alaposan kinyomkodott zselatinlapot, keverjük el és folpack-kal lefedve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A másik feléhez keverjük hozzá a 4,5 zselatinlapot és szintén tegyük félre. 

Azt a barackréteget, amibe a kevesebb zselatint tettük borítsuk a ganache-ra, majd tegyük vissza a hűtőbe.

Ezután nagyjából 1 óra elteltével a tejszínt verjük laza habbá, forgassuk a másik rész barackhoz és simítsuk a sütemény tetejére, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 6 órára.

  

Másnap éles késsel vágjuk körbe, óvatosan távolítsuk el a keretet. Forró vízbe mártott, alaposan letörölt kés segítségével osszuk 16 egyenlő részre és díszítsük ízlés szerint.

   


 

  

Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti: 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Porcukor: https://tinyurl.com/Sacher-Porcukor

Liszt: https://tinyurl.com/Sacher-Liszt

Étcsokoládé: https://tinyurl.com/Sacher-Etcsokolade

Kakaópor: https://tinyurl.com/Sacher-Kakaopor

Marcipán: https://tinyurl.com/sacher-Marcipan

Aszalt sárgabarack: https://tinyurl.com/Sacher-Aszalt-sargabarack

Barna cukor: https://tinyurl.com/Sacher-Barna-Cukor

Tejszín: https://tinyurl.com/Sacher-Tejszin

Zselatin: https://tinyurl.com/Sacher-Zselatin

 

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.