Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Rózsás-erdei gyümölcsös madeleine

Rózsás-erdei gyümölcsös madeleine

A madeleine egy igazi kis ékszer a sütik világában, könnyed, gyönyörű és ellenállhatatlanul finom. 

A klasszikus kagylócskákat, viszont 

“Süti nélkül? Sehova!” Eszter most rózsás és erdei gyümölcsös csavarral koronázza meg. Görgess lentebb és ismerd meg ezt a különleges receptet! 

2025.03.07 21:00

 

Madeleine kagyló (12 db-hoz):

 

110 gramm liszt

110 gramm olvasztott vaj

110 gramm cukor

2 db L-es méretű tojás (~110 gramm)

1 tk sütőpor (~8 gramm)

1 kk rózsa aroma (Decora) 

1 kk vaníliaőrlemény 

 

 

A vajat olvasszuk meg és tegyük félre hűlni. A tojásokat a cukorral magas fokozaton addig habosítsuk, ameddig világos, sűrű masszát nem kapunk (nagyjából 4-5 perc). Ezután adjuk hozzá két részletben a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliaőrleményt és a rózsa aromát, majd spatulával keverjük egyneműre. Végül óvatosan adjuk hozzá a vajat és keverjük ezzel is homogénre a tésztát. Fedjük le folpack-kal a tetejét, majd tegyük hűtőbe minimum 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára is.

 

A fém madeleine formánkat vékonyan vajazzuk és lisztezzük ki, majd tegyük be a fagyasztóba sütés előtt, hogy a tészta minél hidegebben kerüljön a sütőbe, így fog kialakulni a kagyló forma.

 

A pihentetés után a sütőt melegítsük elő 200-210 fokra. Tegyük habzsákba a tésztát, majd adagoljuk a madeleine formánkba. Nagyjából háromnegyedig töltsük, hogy legyen helye növekedni. 12-13 percig süssük, majd rácson hagyjuk hűlni. 

    

 

Erdei gyümölcs ragu:

 

100 gramm fagyasztott erdei gyümölcs

15 gramm cukor 

8 gramm keményítő +2-3 tk víz 

1 kk rózsa aroma

 

Az erdei gyümölcsöt a cukorral és a rózsa aromával alacsony lángon kezdjük melegíteni, majd botmixerrel turmixoljuk. A keményítőt keverjük el a vízzel, majd folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a gyümölcshöz és sűrítsük be. Folpack-kal lefedve tegyük félre hűlni.

    

 

Összeállítás:

 

A kihűlt madelein formánk közepét egy közepes méretű díszítőcső segítségével távolítsuk el, majd adagoljuk bele az erdei gyümölcs ragut és helyezzük vissza a kiszedett tésztát.

 

Csokoládé borítás:

 

250 gramm Callebaut csokoládé 

Colour mill Rose és fukszia színű festék  

Ehető rózsaszirom 

Madeleine forma, ami most akciós 

 

A formánkat alaposan tisztítsuk és a szárítsuk meg. 200 gramm fehércsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban olvasszunk meg, ügyelve rá, hogy kb 40 fokos legyen. Ezután apránként adagoljuk hozzá a maradék 50 gramm csokoládét, majd ha elolvadt, osszuk két részre és adjuk hozzá a színezéket (melyet előtte alaposan rázzunk fel!).

 

A formába hintsünk ehető rózsaszirmot. Ha a csokoládé elérte a megfelelő hőmérsékletet (~28-29 fok), kiskanál vagy habzsák segítségével adagoljuk a formába, majd fejjel lefelé nyomjuk bele a Madeleineket. Helyezzük hideg helyre, akár hűtőbe nagyjából 30 percre, ameddig a csokoládé meg nem szilárdul (de ügyeljünk rá, hogy az idő a csokoládé mennyiségétől, vastagságától is függ.) Ha betartottuk a megfelelő hőmérsékletet és helyesen temperáltuk a csokoládét, a süteményeket egyszerűen ki tudjuk emelni a formából. :)

    

 


 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

 

Rózsa aroma (Decora): https://tinyurl.com/Decora-aroma-rozsa

Vaníliaőrlemény: https://tinyurl.com/Vanilia-orlemeny

Callebaut csokoládé: https://tinyurl.com/Callebaut-Madeleine

Colour mill Rose és fukszia színű festék: https://tinyurl.com/olajbazisu-etelfestek

Ehető rózsaszirom: https://tinyurl.com/szaritott-rozsaszirom

Madeleine forma: https://tinyurl.com/sutoforma-madeleine

 

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.