Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Rákóczi-túrós pohárdesszert

Rákóczi-túrós pohárdesszert

Az édes, krémes desszertek mindig a legjobb részei az ünnepi, a vasárnapi ebédnek vagy csak egy átlagos keddnek. Azonban, ha a hagyományos recepteket egy kis kreativitással fűszerezzük meg, akkor még különlegesebb süteményeket alkothatunk meg. 

Így tett Instacukrászunk "Süti nélkül? Sehova!" Eszter is, aki a klasszikus Rákóczi-túrost egy pohár desszert formájában hozta el nekünk. 

Készítsük el együtt ez a csoda finomságot!

2024.06.12 15:00

HOZZÁVALÓK:

Linzer:

 

150 gramm liszt

100 gramm apró kockákra vágott hideg vaj 

50 gramm porcukor 

1 bio citrom reszelt héja

1/2 kk vaníliaőrlemény

 

A tészta hozzávalóit mérjük a robotgép üstjébe és a krémkeverő lapát segítségével állítsuk össze. Ha kézzel dolgozunk, akkor gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd folpack-ba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára. 

Ezután nyújtsuk ki és szaggassuk tetszőleges szaggatóval (nem lesz jelentősége). 180 fokon 12-13 perc alatt süssük készre. 

Ha kihűlt, tegyük késes aprítóba és néhány pulzáló mozdulattal zúzzuk darabokra. 

   

 

Barackragu:

 

175 gramm sárgabarack (magozva)

3 gramm pektin

15 gramm kristálycukor

 

A barackot pucoljuk meg, magozzuk ki. 100 grammot botmixerrel pürésítsünk, 75 grammot vágjunk apró kockákra, majd az egészet kezdjük el forralni. A pektint keverjük el a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk a barackhoz és főzzük további fél percig. 

Felhasználásig folpack-kal lefedve hagyjuk hűlni.

  

 

Túrómousse:

 

250 gramm túró

50 gramm porcukor 

1/2 kk vaníliaőrlemény 

200 gramm tejszín 

1 bio citrom leve és héja

7 gramm porzselatin+35 gramm víz 

 

A citrom héját és levét forraljuk fel. A túrót, a porcukrot és a vaníliaőrleményt mérjük egy tálba, öntsük rá a citromlevet és törjük krémesre botmixer segítségével. A zselatint keverjük simára a vízzel. A tejszínt verjük laza habbá, három részletben adjuk hozzá a túróhoz. A megduzzadt zselatint mikróban olvasszuk meg, adjunk hozzá egy keveset a krémből, majd keverjük hozzá az egészhez.

 

 

Összeállításhoz:

Házi baracklekvár

Habcsók:

75 gramm tojásfehérje

150 gramm kristálycukor

 

Desszertpohár

Szakácsfáklya karamellizáláshoz

 

Összeállítás:

 

A pohárkák aljába tegyünk kb két teáskanál linzer töretet, majd kanalazzuk rá a barackragut. Ezután adagoljuk rá a túrómousse 2/3 részét, majd tegyük hűtőbe 30 percre. Ezután kanalazzuk rá a maradék a linzert, erre adagoljunk annyi baracklevárt, ami elfedi a tésztát, végül zárjuk a maradék túrómousse-szal. Tegyük néhány órára hűtőbe, majd készítsük el a habcsókot. 

A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött melegítsük csípősre, ameddig minden cukorszemcse el nem olvad. Ezután kíhűlésig habosítsuk, majd töltsük habzsákba és adagoljuk a pohárkrémek tetejére. Ízlés szerint karamellizáljuk a habcsókok tetejét. 

   

 


 

 

 

Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti: 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Vaj: https://bit.ly/Vaj-Ammerland-Rakoczi

Porcukor: https://bit.ly/Porcukor-500g-os-Koronas

Vaníliaőrlemény: https://bit.ly/Vanilia-orlemeny-5g-os-Rakoczi

Pektin: https://bit.ly/Pektin-Rakoczi

Tejszín: https://bit.ly/Pristine-habtejszin

Porzselatin: https://bit.ly/Zselatin-bloom

Desszertpohár: https://bit.ly/Desszertpohar

Szakácsfáklya: https://bit.ly/Szakacsfaklya

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.