Málnás pisztáciás szívecskék
Anyák napjára egy különleges meglepetés ez a mennyei málnás pisztáciás desszert!
Elkészítése sem bonyolult, és a végeredmény igazán egyedi és mutatós!
Görgess lentebb és készítsd el Eszter, a "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk mennyei desszertjét!
HOZZÁVALÓK
Burkolat
300 gramm fehércsokoládé
Colour Mill ételfestékek
Szilikon forma
Málnazselé:
100 gramm (fagyasztott) málna
10 gramm cukor
Pisztáciás fehércsokoládé ganache:
200 gramm fehércsokoládé
75 gramm tejszín
2-3 tk 100%-os pisztáciakrém
ELKÉSZÍTÉS
A málnazseléhez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A málnát botmixerrel összezúzzuk, majd a kristálycukorral felforraljuk és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapot. Folpack-kal lefedve felhasználásig hűtőbe tesszük.
A ganache-hoz a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokoládéra. Hozzáadjuk a pisztáciakrémet és homogénre keverjük. Lefedjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A bonbon készítéshez a csokoládét temperálnunk kell. Ehhez 225 gramm fehércsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban, alacsony fokozaton megolvasztunk, de ügyeljünk rá, hogy ne melegítsük túl, ha van lehetőségünk mérjük, hogy 40 foknál ne legyen melegebb. Ezután 75 gramm apróra vágott csokoládét több részletben hozzákeverünk, ezzel fogjuk visszahűteni az ideális hőmérsékletre, ami fehércsokoládénál ~29-30 fok.
Amikor elértük a megfelelő hőmérsékletet osszuk annyi részre, amennyi színt használni szeretnénk, adjuk hozzá az ételfestéket és alaposan keverjük el.
Kiskanál segítségével adagoljuk a csokoládét a formánkba, egyenletesen kenjük el, majd tegyük hűtőbe 5-10 percre.
A tölteléket tegyük habzsákba, majd adagoljuk a csokoládé üregekbe. Ezt követően a megmaradt csokoládéval fedjük le, majd ismét tegyük hűtőbe 20-30 percre.
Óvatosan szedjük ki a formából a csokoládét, amennyiben lehetséges használjunk kesztyűt, hogy semmiképp ne hagyjunk ujjlenyomatot a felületén. :)
Jó étvágyat!
Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti:
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Fehércsokoládé: https://bit.ly/CD-Callebaut-fehercsokolade
Lapzselatin: https://bit.ly/CD-Lapzselatin
Tejszín: https://bit.ly/CD-Tejszin
Pisztáciakrém: https://bit.ly/3vU7c9Z
Szilikon forma: https://bit.ly/3TZBWyt