Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Málnás-citromos-fehércsokoládés tart

Málnás-citromos-fehércsokoládés tart

Ahogy beköszöntött a tavasz, egyre inkább vágyunk az üdítő és frissítő ízekre, melyek felpezsdítik mindennapjainkat. Egy mennyei málnás-citromos-fehércsokoládés tart épp ezt a hatást hozza, sőt különleges íz kombinációjával akár a Húsvéti desszertnek is tökéletes. 

Készítsük el "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk, Eszter isteni süteményét!

2024.03.18 13:57

HOZZÁVALÓK

Tészta:

  • 200 gramm liszt                                        
  • 50 gramm mandulaliszt 
  • 125 gramm hideg vaj 
  • 60 gramm porcukor
  • 1 tojás 
  • ½ kk vanília őrlemény

Fehércsokoládé ganache: 

  • 300 gramm fehércsokoládé (Callebaut) 
  • 150 gramm tejszín (Ken Nata 35%)

 

Málna ragu: 

  • 300 gramm fagyasztott málna 
  • 30 gramm kristálycukor 
  • 15 gramm keményítő 
  • 4 ek víz 

Citromkrém: 

  • 2 egész tojás 
  • 75 gramm kristálycukor 
  • 20 gramm keményítő 
  • 120 ml víz 
  • 120 ml frissen facsart citromlé (kb. 2 citrom leve) 
  • 1 bio citrom reszelt héja 
  • 20 gramm hőmérsékletű vaj 
  • 1 csipet só
  • 1 lapzselatin


ELKÉSZÍTÉS

Tészta:

A 200 gramm lisztet, az 50 gramm mandulalisztet, a 125 gramm hideg vajat, a 60 gramm porcukrot, az 1 tojást és az  ½ kávéskanál vanília őrleményt gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. 

TIPP: Ezt a lépést akár a robotgéppel is elvégezhetjük! 

Miután összeállítottuk a tésztát folpackba csomagolva tegyük egy órára a hűtőbe! 

Ha letelt az egy óra, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki! 

A tésztát ezután tegyük egy 24 cm-es piteformába és a felesleget egy éles késsel vágjuk le! 

TIPP: A kimaradt tésztából akár díszeket is készíthetsz a pitére! 

Szurkáljuk meg villával és helyezzük fagyasztóba fél órára! 

Ezután simítsunk rá sütőpapírt vagy alufóliát, majd tegyünk rá sütőbabot vagy szárazbabot, rizst, lencsét és tegyük be a 190 °C-ra előmelegített sütőbe 20 percre! 

Vegyük ki és óvatosan távolítsuk el a nehezéket és további 10 percig süssük! 

 

Fehér csokoládé ganache:

Forraljuk fel a 150 gramm tejszínt és öntsük rá a 300 gramm csokira!

Hagyjuk állni néhány percig, majd keverjük homogénre! 

Fedjük le folpackkal és hagyjuk felhasználásig a konyhapulton! 

Málnaragu: 

A málnaraguhoz a 300 gramm málnát és a 30 gramm cukrot tegyük egy hőálló edénybe és kezdjük el melegíteni! 

Keverjük el a 16 gramm keményítőt a 4 evőkanál vízzel! 

A málnához adjuk hozzá a keményítős keveréket és  főzzük addig, amíg megpuhul és levet enged!

Ezután pépesítsük és folpackkal lefedve hagyjuk hűlni!

Citromkrém:

A citromkrémhez az 1 darab lapzselatint áztassuk hideg vízbe!

Forraljuk fel a 120 ml vizet, a 120 ml frissen facsart citromlevet a 75 gramm cukorral!

A 2 egész tojást, a 20 gramm keményítőt keverjük csomómentesre! 

A forró keveréket öntsük rá a keményítős egyvelegre, majd főzzük puding sűrűségűre!

Végül keverjük el benne alaposan a vajat és kinyomkodott lapzselatint! 

A kész krémet szűrjük át egy szitán, ezután fedjük le folpackkal és hagyjuk kihűlni! 

TIPP: A tetejére akár a krémből is készíthetünk díszítést, ehhez viszont érdemes még ilyenkor kivennünk a krém negyedét. Ezt a részt tegyük hűtőbe. Felhasználáskor pedig keverjük át alaposan egy spatula segítségével és habzsákból adagoljuk.


ÖSSZEÁLLÍTÁS

Simítsuk rá a kihűlt tésztára a málnaragut, majd oszlassuk el rajta a citromkrémet is! 

Tegyük félre fél órára a hűtőbe! 

Ha letelt az idő, akkor öntsük rá a fehércsoki ganachet és még 3-4 órára rakjuk vissza a hűtőszekrénybe! 


Díszítés: 

Díszítsük ízlés szerint ehető virágokkal, liofilizált gyümölcsökkel és a félretett citromkrémmel! 

Jó étvágyat!

   


A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Mandulaliszt: https://bit.ly/Mandulaliszt

Porcukor: https://bit.ly/Porcukor

Keményítő: https://bit.ly/Kukorica-Kemenyito

Vanília őrlemény: https://bit.ly/Vanilia-Orlemeny

Fagyasztott málna: https://bit.ly/Gurulos-Malna

Lapzselatin: https://bit.ly/Lapzselatin

Fehércsokoládé: https://bit.ly/Callebaut-Fehercsokolade

Tejszín: https://bit.ly/Habtejszin

Liofilizált málna: https://bit.ly/Liofilizalt-malna

Sütőbab: https://bit.ly/Sutobab

Ehető virág: https://bit.ly/Eheto-virag

Pite forma: https://bit.ly/Piteforma

Spatula: https://bit.ly/Spatulak

Habverő: https://bit.ly/Habvero

Habzsákok: https://bit.ly/Habzsakok

 

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.