Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Macaron lépésről-lépésre

Macaron lépésről-lépésre

Szeretnél megtanulni tökéletes macaronokat készíteni? Nem vagy egyedül! A macaronok elkészítése valóban egy különleges művészet, de a megfelelő technikákkal és eszközökkel bárki megtanulhatja a mesterséget. 

Görgess lentebb, hiszen Eszter, a "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk mindent megtanít neked, amit a macaron készítésről tudnod kell! 

2024.04.26 15:12

Macaront háromféle módszer szerint készíthetünk: olasz, francia, svájci. Én néhány éve az olasz módszer mellett tettem le a voksom, de az utóbbi időben az életritmusomba sokkal jobban beilleszthető a méltatlanul alábecsült francia módszer, amivel pedig ugyanolyan szép végeredményt produkálhatunk, ha mindenre odafigyelünk, és még a mosogatnivalónk is kevesebb lesz. Így hát ezzel a módszerrel kezdtem kísérletezni, most pedig megosztom veletek a receptemet, és a tapasztalataimat.

Alapanyagok:

  • 130 gramm mandulaliszt 
  • 130 gramm porcukor 
  • 100 gramm tojásfehérje (kb 3 tojás)
  •  85  gramm kristálycukor
  • Ételfesték (opcionális)

Eszközök:

  • Kávédaráló vagy aprító
  • Szita
  • Kézimixer
  • Spatula 
  • Habzsák
  • 8 vagy 9 mm átmérőjű sima csővég 
  • Teflonlap 
  • Sablon
  • Tű
  • Mérleg 

Elkészítés: 

Készítsük elő az alapanyagokat és az eszközöket. A sütőt nyissuk résnyire és kapcsoljuk be a légkeverést, hogy kiszellőzzön. Két tepsire tegyünk sablont (4 db sablont érdemes nyomtatni), majd helyezzük rájuk a teflonlapot. A habzsák végét vágjuk le, tegyük bele a csövet és állítsuk magasfalú pohárba.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből mérjünk ki 100 grammot egy nagy tálba. A mandulalisztet és a porcukrot tegyük egy tálba, keverjük össze, majd több részletben daráljuk kávédarálóval pulzáló mozdulatokkal, ezután pedig szitáljuk át. A kristálycukrot mérjük ki egy tálkába. A tojásfehérjét közepes fokozaton kezdjük habosítani, majd amikor fehéredni, fodrozódni kezd, kezdjük el hozzáadagolni a kristálycukrot 5-6 részletben. Egy-egy részlet után nagyjából 30 másodpercig folytassuk a habosítást, közben időnként magasabb fokozatra kapcsolhatjuk a mixerünket. Az utolsó adag cukor után további fél percig habosítsuk, a habunk ne legyen kőkemény, de legyen tartása. Ekkor adjuk hozzá a gél állagú ételfestéket, ha szeretnénk (én most a Fractal Colors Vivid Red színét használtam) és habosítsuk még nagyjából 20 másodpercig. 

Ezt követően a tojáshabhoz adjuk hozzá két részletben a mandulalisztes keveréket és szilikon spatula segítségével széles, határozott mozdulatokkal kezdjük keverni ügyelve arra, hogy az edény aljára se tapadjon le a massza. A keverést addig folytassuk, ameddig a masszánk láva szerűen omlik le a spatuláról, egy pillanatra megáll az edényben maradt massza tetején, majd újra beleolvad. 

Nézd, így kell kinéznie: 

  

   

A masszát töltsük habzsákba, egy spakli segítségével amennyire tudjuk szorítsuk ki belőle a levegőt (ezutóbbi elhagyható). Ügyelve arra, hogy a habzsákunk végig egyenes, függőleges helyzetben maradjon, kezdjük adagolni a masszát a sablonon jelölt körökre. Középen kezdjük el nyomni, magunkban lassan számoljunk háromig közben, majd határozott mozdulattal zárjuk a nyomást. Ha jól dolgoztunk, a masszánk minimálisan terül, de tartja az alakját és méretét. Ha végeztünk, a sablont óvatosan húzzuk ki, és egy határozott mozdulattal csapjuk a tepsit az asztalhoz, de figyeljünk rá, hogy végig egyenesen, vízszintesen tartsuk. Ezután egy tű segítségével precízen távolítsunk el minden kis levegőbuborékot. 45 perc pihenő következik, majd ujjunkkal ellenőrizzük, hogy megszáradtak-e a macaronok. Közben a sütőt melegítsük elő 140 fokra, alsó-felső sütés. (Ehhez érdemes lehet beszerezni egy sütőhőmérőt. A régi sütőm mutatója szerint 135 fok volt az ideális, míg az új sütőben 145 fok.)

 

     

Nagyjából 16-17 perc alatt süssük készre a macaronokat, ujjunkkal ellenőrizzük, akkor jó, ha már nem tudjuk megmozdítani a tésztát. 

A tepsin hagyjuk kihűlni, majd párosítsuk össze őket.

 

Ganache:

200 gramm fehércsokoládé 

120 gramm tejszín 

40 gramm vaj

 

Gyümölcsragu:

100 gramm gyümölcs (pl málna)

20 gramm kristálycukor

7 gramm keményítő 

2 ek hideg víz

 

A csokoládét és a vajat olvasszuk össze, keverjük homogénre. A tejszínt melegítsük meg, keverjük a csokoládéhoz, majd botmixerrel emulgeáljuk. Folpack-kal lefedve tegyük hűtőbe legalább 6 órára.

A gyümölcsöt a cukorral kezdjük főzni, ha levet engedett, botmixerrel pürésítsük. A keményítőt keverjük el a vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz, sűrítsük be. Folpack-kal lefedve felhasználásig tartsuk hűtőben.

A ganache-t felhasználás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, majd spatulával lazítsuk fel, töltsük habzsákba és adagoljuk a macaronhéjakra. A közepükre habzsákból adagoljunk gyümölcsöt, én most egy kis 100%-os pisztáciakrémet is töltöttem a gyümölcs mellé. Ha szeretnénk, a tetejét díszítsük olvasztott csokival, liofilizált gyümölccsel. 

 

Tippek: 

* A tojásfehérje lehetőség szerint legyen friss, és mindenképp szobahőmérsékletű!

* Minden hozzávalót mérjünk ki precízen

* A sütőnk legyen páramentes

* A habzsák legyen erős és ne legyen túl kicsi

Videók:

 

 

Reméljük, hogy ezek a tippek és trükkök segítenek neked abban, hogy tökéletes macaronokat készíts otthon! Ne feledd, a macaronok elkészítése igényel némi gyakorlást és türelmet, de a végeredmény mindig megéri a fáradozást. Látogass el webáruházunkba, ahol számos cukrászati eszközt és alapanyagot találsz, hogy a legjobb macaronokat készíthesd otthon!

 

 

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.