Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Kókuszos mangó-mousse torta

Kókuszos mangó-mousse torta

Kókusz és mangó? Két egzotikus íz, melyek találkozása egy igazi remekművet alkot. A kókuszos mangó-mousse torta egy olyan desszert, amely nem csupán ízletes, de egyenesen egy trópusi paradicsomba repít.

 

Görgess lentebb és süsd meg Eszter, a "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk mennyei süteményét! 

2024.04.03 13:25

HOZZÁVALÓK 

 

Kókuszos Blondie:

75 gramm fehércsokoládé 

75 gramm vaj

2 tojás

75 gramm cukor

50 gramm liszt

25 gramm kókuszreszelék

 

Mangó Curd:

300 gramm mangópüré

2 tojás

55 gramm cukor

75 gramm vaj

25 gramm keményítő 

2 tk citromlé

1,5 lapzselatin 

 

Mangó Mousse:

300 gramm mangópüré 

50 gramm cukor

4,5 lapzselatin 

250 gramm mascarpone 

200 ml tejszín

 

Mangó Glaze:

200 gramm mangópüré

2 lapzselatin

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. A tortakarikánkat állítsuk ~19 cm átmérőjűre, tegyünk alufóliát vagy sütőpapírt alá, majd helyezzük egy tepsire. 

 

Kókuszos blondie

 

A 75 gramm csokoládét és a 75 gramm vajat mikróban alacsony fokozaton olvasszuk meg, majd keverjük homogénre. A 2 tojást a 75 gramm cukorral fehéredésig habosítsuk, majd adjuk hozzá a csokoládés vajas keveréket és habosítsuk tovább még nagyjából 1 percig. Az 50 gramm lisztet és a 25 gramm kókuszreszeléket egy spatula segítségével széles mozdulatokkal keverjük a hozzá, majd simítsuk a tortakarikánkba és kb 25 perc alatt süssük készre. 

 

Minden sütő más, ezért mielőtt kivesszük a sütőből mindenképpen csináljunk tűzpróbát. Ne ijedjünk meg, ha a teteje berepedezik, ez a cél, hiszen gyakorlatilag egy fehércsokoládés browniet sütöttünk. ????

 

Mangó curd

 

A mangó curd-höz készítsünk elő egy 16 cm-es tortakarikát, béleljük vax fóliával, helyezzünk alá folpackot és tegyük alátétre. (Természetesen szilikon formát is használhatunk.) Az 1,5 zselatinlapot áztassuk hideg vízbe. A 2 tojást a 25 gramm keményítővel keverjük csomómentesre. A 300 gramm mangópürét az 55 gramm cukorral és a 2 tk citromlével melegítsük csípősre, majd öntsük a tojásos keverékhez, és keverjük egyneműre. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük puding sűrűségűre. Adjuk hozzá a kicsavart zselatinlapokat és a 75 gramm vajat, keverjük el. A krém felét öntsük a tortakarikába, majd kihűlés után helyezzük fagyasztóba. A krém másik felét töltsük jól záródó üvegbe, és felhasználásig tartsuk hűtőben.

 

Mangó mousse

 

A mangó mousse-hoz a 4,5 zselatinlapot áztassuk hideg vízbe. A 300 gramm mangópürét és az 50 gramm cukrot melegítsük forrásig, oldjuk fel benne az alaposan kicsavart zselatinlapokat és hűtsük szobahőmérsékletűre. A 250 gramm mascarponet és a 200 ml tejszínt verjük laza habbá, széles mozdulatokkal több részletben keverjük hozzá a kihűlt mangópürénkhez. 

 

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

 

A "piskótánkat" helyezzük alátétre, tegyünk köré vax fóliával bélelt tortakarikát, majd öntsük rá a mousse felét. Helyezzük a közepére a kifagyasztott mangó curd-öt, majd öntsük rá a maradék mousse-t és helyezzük hűtőbe minimum 6 órára, de még jobb, ha egy éjszakára. 

Glaze

 

A glaze-hez a 2 zselatinlapot ismét áztassuk hideg vízbe, a 200 gramm mangópürét forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kicsavart zselatint. Hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk a megdermedt tortánk tetejére és tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára. 

 

Díszítés

 

Ha kivettük a hűtőből, óvatosan távolítsuk el a tortakarikát és a vax fóliát. A félretett mangó curd-öt töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, majd adagoljuk a torta tetejére. 

 

Jó étvágyat!

 

Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti: 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Fehércsokoládé:  https://bit.ly/CD-Callebaut-fehercsokolade

Kókuszreszelék: https://bit.ly/CD-Kokuszreszelek

Mangópüré: https://bit.ly/CD-Gyumolcspure-mango

Keményítő: https://bit.ly/CD-Kukorica-kemenyito

Lapzselatin: https://bit.ly/CD-Lapzselatin

Mascarpone: https://bit.ly/CD-Mascarpone-sajt

Tejszín: https://bit.ly/CD-Tejszin

Tortaforma: https://bit.ly/CD-Tortaformak

Spatula: https://bit.ly/CD-Spatula

Vax fólia: https://bit.ly/CD-Vax-Folia

Habzsák és díszítő: https://bit.ly/Habzsak

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.