Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Húsvéti répatorta desszert

Húsvéti répatorta desszert

Vannak desszertek, amik nem csupán finomak, hanem igazi élménnyé varázsolják az ünnepi pillanatokat. Ez a répatorta inspirálta húsvéti desszert pontosan ilyen: minden falatjában ott lapul a gondosság, a frissesség és az ízek tökéletes egyensúlya.

A puha, illatos piskótában a reszelt narancshéj és a fahéj játékosan kergeti egymást, miközben a reszelt sárgarépa szaftosságot, a barna nádcukor pedig mélységet ad az alapnak. A fehércsokis-narancsos mascarponekrém selymesen simul a rétegek közé, nem túl édes, épp csak annyira, hogy minden kanál után újabbat kívánj.

És aztán ott vannak a színes, roppanós habcsókok a tetején, amik igazi koronái ennek a sütinek.

Ugye, te is szeretnéd elkészíteni? Akkor kövesd "Süti nélkül? Sehova!" Eszter receptjét!

2025.04.16 10:21

Piskóta:

 

100 gramm reszelt sárgarépa

2 db L-es méretű tojás

100 gramm barna nádcukor 

150 gramm búzafinomliszt

1 tk sütőpor 

1 tk reszelt narancshéj (bio!) 

1 kk fahéj

100 gramm olvasztott vaj

Sütikiszró 

 

A vajat megolvasztjuk és félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kézi mixer vagy robotgép segítségével homogénre keverjük. 30x40 cm-es gáztepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 

 

Krém:

100 gramm Callebaut fehércsokoládé 

1 tk reszelt narancshéj

100 gramm habtejszín 

250 gramm mascarpone

 

A fehércsokoládét és a narancshéjat egy tálba mérjük. A tejszínt felforrósítjuk, a csokoládéra öntjük, néhány percig hagyjuk állni, végül egyneműre keverjük. Folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. 

A hűtési idő letelte után hozzáadjuk a mascarponet és stabil habbá verjük. 

 

Habcsók:

 

100 gramm tojásfehérje

150 gramm kristálycukor

Fractal ételfesték 

 

A tojásfehérjét habosítani kezdjük. Amikor már szépen fodrozódik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és szép tartású habot készítünk belőle. Ezután ételfestéket adunk hozzá, ha több színt szeretnénk, több részre osztjuk. Spatula segítségével elkeverjük, majd tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk és 100-110 fokos sütőben, nagyjából két órán keresztül szárítjuk. Akkor készült el, ha már nem ragad a sütőpapírhoz. 

 

Összeállítás:

 

A kihűlt piskótából kedvünk szerinti formákat szaggatunk. Készíthetünk egy nagyobb, vagy több kisebb desszertet. Én 10 cm átmérőjű húsvéti formákat használtam, így 5 db ekkora méretű desszert készült.

Minden desszerthez két, vagy tetszés szerint akár három méretre igazított piskótát használunk.

A krémet szintén tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd az alsó piskótalapokra adagoljuk. Ezután ráhelyezzük a következő piskótát, amire szintén krémet halmozunk. Ha szeretnénk, akár még egy piskótalap következhet, szintén krémmel a tetején. A desszertek tetejét színes habcsókokkal és cukorkákkal, vagy akár macaronnal, ehető virággal díszítjük.

 

A megmaradt piskótához csokoládé ganache-t keverve tetszés szerint készíthetünk répatorta golyót, vagy akár cake pop-ot. Csokiba mártva a család kedvence lesz. 🤭😊


A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

  • barna nádcukor
  • búzafinomliszt
  • sütőpor
  • Callebaut fehércsokoládé
  • habtejszín
  • Fractal ételfesték
Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.