Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Húsvéti nyuszi monodesszert

Húsvéti nyuszi monodesszert

Ez a desszert több mint egy édesség, egy valódi mini húsvéti installáció, ahol nyuszifülek kandikálnak ki a mousse-gömbök tetején, és a csokiból készült bundácska alatt lágy vaníliamousse, fűszeres tonkabab és meggy bújik meg.

Nem csak finom, hanem látványra is lenyűgöző, és ami a legjobb, hogy

"Süti nélkül? Sehova!" Eszter segítségével te is könnyedén elkészítheted otthon!

Görgess lejjebb a teljes receptért, és varázsolj a konyhádból húsvéti mesebirodalmat!

2025.04.07 15:59

Húsvéti Nyuszi monodesszert (8 db) 

 

"Nyuszi kosár":

150 gramm liszt

100 gramm hideg vaj

50 gramm porcukor 

1 db tojássárgája

1/2 kk vaníliaőrlemény

Kosárka forma

 

A hozzávalókat egy tálba mérjük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fontos, hogy a vaj ne olvadjon meg! Folpack-ba csomagolva hűtőbe helyezzük nagyjából egy órára. 

A linzer tésztát kinyújtjuk, kosárka vagy mini tart formába egyengetjük és nagyjából 10-12 perc alatt megsütjük.

   

Vajas piskóta:

 

1 db L-es méretű tojás 

50 gramm kristálycukor 

50 gramm liszt

1/2 kk vaníliaőrlemény

20 gramm olvasztott vaj

 

A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd majd két részletben hozzáadjuk a lisztet, utána a vaníliaőrleményt. Végül hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat és homogénre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk nagyjából egy cm vastagon, és kb 10 percig sütjük. 

Ha kihűlt, 8 db kör alakú formát szaggatunk belőle, ami megegyezik a gömb alakú szilikon formánk átmérőjével, illetve 8 db kisebb kört vagy virágot, ami a kosárka formánk belsejének átmérőjével megegyező méretű. 

    

 

Meggy betét:

 

275 gramm meggy

5 gramm NH pektin

25 gramm cukor 

szilikon félgömb forma 

 

A meggyet alacson lángon forralni kezdjük, majd botmixerrel pürésítjük (én szeretem, ha kissé darabos marad, de ez ízlés kérdése). A cukrot a pektinnel elkeverjük, majd folyamatos kevergetés közben a meggyhez adjuk és 1-2 percig főzzük. Előkészített 3-3,5 cm átmérőjű félgömb alakú szilikon forma 8 db mélyedésébe adagoljuk, majd legalább 4 órára, de akár egész éjszakára fagyasztóba helyezzük. A maradék meggyragut lefedve félretesszük. 

   

 

Tonkababos Vanília mousse:

 

200 gramm tej

2 db tojássárgája

40 gramm cukor 

20 gramm liszt vagy kukorica keményítő 

1 vanília rúd kikapart magjai vagy 1 kk vaníliaőrlemény

1 nagy csipet frissen reszelt tonkabab 

1,5 lap zselatin 

225 gramm hideg tejszín 

Szilikon félgömbforma

Kiszúró 

 

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliát és a tonkababot egy edénybe mérjük, és alacsony hőmérsékleten folyamatos kevergetés közben puding sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd folpack-kal lefedve szobahőmérsékletűre hűtjük (~30-40 perc). A tejszínt lágy habbá verjük és a vanília moussehoz keverjük.

 

A vanília mousset habzsákba tesszük, majd félig töltjük vele a gömb alakú szilikon formánkat Belehelyezzük a kifagyasztott meggy inserter, ráadagoljuk a vanília mousse másik felét és a nagyobb piskótával zárjuk. 

Tálcára helyezve fagyasztóba tesszük minimum 5-6 órára. 

 

 

Díszítéshez:

 

Fehér bársony spray https://www.cukraszdiszkont.hu/IT-Decora-barsony-spray-feher-100ml

Cukorka nyuszifülek, tappancsok, farkincák https://www.cukraszdiszkont.hu/IT-cukordekor-nyuszfulek-tappancsok-10db

 

Összeállítás:

 

A kosárka aljába helyezzük a kisebb piskótát, megkenjük a félretett meggyraguval. 

A fagyasztóból elővesszük a kifagyasztott mousset, egyenletesen lefújjuk a bársony spray-vel, majd a kosárkára helyezzük a gömböket egy hajlított kés segítségével. Hűtőben hagyjuk kiolvadni, majd óvatosan díszítjük a fülecskékkel, tappancsokkal, farkincával. 

 


      

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Porcukor

Vaníliaőrlemény

NH pektin

Szilikon félgömb forma 

kukorica keményítő

Tonkabab 

Zselatin

Tejszín

Szilikon félgömbforma

Kiszúró

Kosárka forma

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.