Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Halloweeni monodesszert

Halloweeni monodesszert

Közeleg a Halloween, amihez mi sem passzol jobban, mint egy ínycsiklandó és szuper ijesztő monodesszert.

Webshopunk Instacukrásza, “Süti nélkül? Sehova!” Eszter, mint mindig most is egy igazán különleges ízvilágú és látványos süteménnyel rukkolt elő. 

A mostaniban a sütőtökös piskótát és karamellás krémet ötvözi. Az ősz ízeit pedig halloween leghíresebb formájába zárta. 

Nyugi, nem kell profi cukrásznak lenned, hogy elkészítsd. Kövesd Eszter útmutatóját, és alkosd meg ezt a különleges desszertet, amely az ősz ízeit és a Halloween szellemét egyesíti!

2024.10.22 16:00

Karamell Insert:

100 gramm karamellizált fehércsokoládé (Callebaut) 

40 gramm tejszín (Ken) 

1 tk bio narancshéj

 

A csokoládét mérjük egy tálba. A tejszínt a narancshéjjal forrósítsuk fel, majd öntsük a csokoládéra, keverjük egyneműre, végül botmixerrel emulgeáljuk. Folpack-kal lefedve tegyük hűtőbe. 

 

 

Sütőtökös piskóta:

 

1 tojás

100 gramm liszt

1 tk sütőpor

25 gramm barna nádcukor 

50 gramm tej

15 gramm olvasztott vaj 

50 gramm sütőtök püré

1 tk bio narancshéj

 

A tojást a cukorral habosítsuk addig, ameddig sűrű és világos nem lesz. Adjuk hozzá a száraz alapanyagokat, a sütőtök pürét, végül az olvasztott vajat, kézi mixer segítségével egyneműsítsük. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd 170 fokon nagyjából 10-15 perc alatt süssük készre. 

 

 

Sütőtökös fehércsokoládé mousse:

 

50 ml tej

1 db tojássárgája 

1 kk fahéj, 1 csipet: őrölt gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom

50 gramm sütőtök püré

150 gramm fehércsokoládé (Callebaut)  

1 lapzselatin 

100 ml tejszín

A zselatint áztassuk hideg vízbe. A tejet, a tojássárgáját és a fűszereket tegyük egy edénybe, majd alacsony fokozaton főzzük puding sűrűségűre. Adjuk hozzá a kicsavart zselatinlapot, a csokoládét és a sütőtökpürét, keverjük el, majd lefedve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. 

A tejszínt verjük laza habbá, majd adjuk hozzá a kihűlt krémhez. 

 

 

Összeállítás:

 

A piskótából szagassunk a formánknál kisebb (~4 cm átmérőjű) korongokat.

A karamellizált fehércsokiból formázzunk kis négyzeteket, majd nyomjuk őket jégkockatartóba (de ennek hiányában a kezünkkel formázott négyzetek is tökéletesek). Tegyük fagyasztóba néhány percre. 

A formánkat töltsük félig a kész mousse-szal, helyezzük bele az insertet, adagoljuk rá a mousse másik felét, majd zárjuk a kiszaggatott piskótával. Tegyük fagyasztóba egy éjszakára, vagy minimum 7-8 órára. 

 

  

Linzer alap:

 

150 gramm liszt

100 gramm vaj

50 gramm porcukor 

1 db tojássárgája

1 tk narancshéj

 

Bársony spray 

Sütőforma 

Gitterrács

 

A hozzávalókat mérjük a robotgép üstjébe, majd a krémkeverő lapát segítségével állítsuk össze a tésztát. Természetesen a kezünkkel is dolgozhatunk. Csomagoljuk folpack-ba, és helyezzük hűtőbe 1 órára. 

Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk a formánknál nagyobb méretű korongokat és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük készre. 

 

Másnap a fagyott mousse-t helyezzük rácsra, majd narancssárga bársony spray-vel fújjuk le, kissé egyenletlenül, hogy minél élőbbnek hassanak a kis tököcskék. :) 

Óvatosan helyezzük őket a linzer alapra, majd helyezzük hűtőbe és 3-4 óra múlva fogyaszthatjuk is. :) 


 

  

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Callebaut karamellizált fehércsokoládé: https://tinyurl.com/Gold-fehercsokolade-karamellel

Ken tejszín: https://tinyurl.com/Ken-Nata-habtejszin

Barna nádcukor: https://tinyurl.com/Barna-nadcukor-1kg-os

Callebaut fehércsokoládé: https://tinyurl.com/fehercsokolade

Lapzselatin: https://tinyurl.com/Lapzselatin-EWALD

Porcukor: https://tinyurl.com/Porcukor-500g-os-Koronas

Bársony spray: https://tinyurl.com/barsony-spray

Sütőforma: https://tinyurl.com/szilikon-sutoforma-tok

Gitterrács: https://tinyurl.com/gitterracs

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.