Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Brownie Cakesicle

Brownie Cakesicle

Brownie Cakesicle egy igazi meglepetésekkel teli kis finomság. Először is olyan mintha jégkrém lenne, de valójában egy sütemény. Másodszor belül nem csupán egy brownie-s tészta vár ránk, de egy kis málnás meglepetés is. 

 

Készen állunk mi ennyi fordulatra?  Természetesen és Instacukrászunk "Süti nélkül? Sehova!" Eszter meg is mutatja, hogyan készítsük el ezt a varázslatos sütit. 

 

Vágjunk bele! 

2024.05.24 10:00

HOZZÁVALÓK:

Brownie:

 

140 gramm étcsokoládé (Callebaut 54,5%) 

140 gramm vaj

140 gramm barna nádcukor

3 tojás

55 gramm liszt

15 gramm holland kakaópor 

1/2 kávéskanál só

1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény 

Étcsokoládé ganache:

 

100 gramm étcsokoládé (Callebaut 70,5%) 

75 gramm habtejszín 

 

Málna ragu:

 

100 gramm málna

20 gramm krisztálycukor

7 gramm kukoricakeményítő 

1-2 ek víz

Fehércsokoládé burok:

 

225 gramm fehércsokoládé

+75-100 gramm fehércsokoládé

25-25 gramm fehércsokoládé a színezéshez

Díszítőcukor 

Szilikon jégkrémforma  

Habzsák

Hőmérő

Ételfesték

ELKÉSZÍTÉS:

Brownie:

 

Az étcsokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásokat a cukkorral magas fokozaton addig habosítjuk, ameddig sűrű, világos színű, szinte fehér nem lesz (4-5 perc). Ekkor kis részletekben hozzácsorgatjuk a csokis vajas keveréket, hozzáadjuk a sót és a vaníliakivonatot, majd egyneműsítjük. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, spatulával elkeverjük. 27×18 cm-es sütőpapírral bélelt sütőkeretbe vagy tepsibe simítjuk, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

Étcsokoládé ganache:

 

A csokoládét egy tálba mérjük. A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokoládéra, néhány percig állni hagyjuk, majd homogénre keverjük, végül botmixerrel emulgeáljuk. Felhasználásig folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük.  

Málna ragu:

 

A málnát és a cukrot melegíteni kezdjük. A keményítőt a vízzel csomómentesre keverjük. Ha a cukor elolvadt, botmixerrel pürésítjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítőt és besűrítjük. Folpack-kal lefedve félretesszük hűlni. 

 

Összeállítás:

 

A browniet egy nagy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a hűtőből kivett, spatulával alaposan fellazított étcsokoládé ganache-t és összegyúrjuk.

 

A málnát habzsákba töltjük. A jégkrém formánkat megtöltjük brownie-val, a közepébe mélyedést készítünk, ahova a málnát fogjuk tölteni, végül brownie-val fedjük. Beleszúrjuk a pálcikát és 25-30 percre fagyasztóba tesszük. Ha letelt az idő, óvatosan kivesszük a formából. 

     

 

Fehércsokoládé burok:

A fehércsokoládét temperáljuk. A 225 gramm fehércsokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, de ügyeljünk rá, hogy 40 foknál ne melegítsük tovább. Fokozatosan kezdjük el hozzákeverni a 75-100 gramm csokokádét, egészen addig, ameddig 29-30 fokosra nem hűl. 

   

Ekkor magasfalú pohárba töltjük, és egyesével belemártjuk a "jégkrémeket". Szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tálcára fektetjük őket, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A 25-25 gramm fehércsokoládét megolvasztjuk, majd teteszőleges színű Colour Mill festékkel színezzük és habzsákba töltjük. A megdermedt sütemény tetejére csorgatjuk, majd díszítőcukrot szórunk rá. Kedvünk szerint akár arcot is rajzolhatunk nekik, vagy masnival, nyakkendővel díszíthetjük őket.

   

Ilyenek lettek az elkészült finomságok: 

   

Jó étvágyat!

Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti: 

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

Étcsokoládé (Callebaut 54,5%): https://tinyurl.com/Callebaut-Etcsokolade-54

Vaj: https://tinyurl.com/Vaj-Ammerland-250g-os

Barna nádcukor: https://tinyurl.com/Barna-nadcukor-1kg

Holland kakaópor: https://tinyurl.com/Kakaopor-Bensdorp

Vanília kivonat: https://tinyurl.com/vanilia-bourbon

Étcsokoládé (Callebaut 70,5%): https://tinyurl.com/Callebaut-etcsokolade-705-400g

Habtejszín: https://tinyurl.com/Pristine-habtejszin-35-1000ml

Málna: https://tinyurl.com/GY-F-malna

Kukoricakeményítő: https://tinyurl.com/Kukorica-kemenyito-1kg-os

Fehércsokoládé: https://tinyurl.com/Callebaut-fehercsokolade

Díszítőcukor: https://tinyurl.com/Diszitocukor

Szilikon jégkrémforma: https://tinyurl.com/Szilikon-jegkrem-forma

Habzsák: https://tinyurl.com/Funcakes-habzsak

Hőmérő: https://tinyurl.com/Maghomero

Ételfesték: https://tinyurl.com/Etelfestek

 

 

Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.