Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

Kategóriák
Cukrászdiszkont webáruház

Kérdése van? Hívjon minket!

Üzlet: +36 62 443 977

Webáruház: +36 30 329 1289

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Alapanyagok
    • Aromák
    • Desszertek
    • Dubai csoki termékek
    • Díszek (nem ehető)
    • Ehető desszertdíszek
    • Eszközök díszítéshez
    • Ételfestékek
    • Fa evőeszközök
    • Fagylaltos termékek
    • Hab és hungarocell termékek
    • Kávék és italporok
    • Konyhai eszközök
    • Könyv, utalvány
    • Műanyag áruk
    • Ökotáska
    • Papíráru
    • Party kellékek
    • Sütőformák, desszertformák
    • Tölcsérek - csak az üzletben !
    • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
  1. Receptek, tippek
  1. Receptek, tippek
Vissza
Anyák napi petit four

Anyák napi petit four

Ha idén valami igazán különlegeset adnál édesanyádnak, amit szívből készítettél, ez a pici, szívecske formájú csoda lehet a tökéletes választás. 

Miért?

Mert van valami varázslatos abban, amikor egy falatnyi sütemény nemcsak szép, de tökéletesen harmonizáló ízeket is rejt. A citrom üde frissessége, a málna és a rózsa finoman virágos románca, és a ruby csokoládé gyümölcsös jellege úgy simulnak egymásba, mintha mindig is együtt lettek volna. 

Egy ilyen süti nemcsak finomság, hanem egy kis személyes gesztus is. Elkészíteni pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád csak kövesd "Süti nélkül? Sehova!" Eszter receptjét

2025.04.30 17:00

Anyák napi petit four (18-20 db) 

 

Görög joghurtos-citromos piskóta 

 

250 gramm görög joghurt

200 gramm cukor

300 gramm liszt

1 cs sütőpor

4 tojás

1 bio citrom héja

150 gramm olvasztott vaj

 

A tojásokat, a cukrot, a joghurtot és a citromhéjat kézi habverővel keverjük homogénre. Két részletben adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, szintén keverjük egyneműre. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd ha ezzel is elkevertük, simítsuk nagyjából 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt gáztepsibe és 160 fokon 20 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük!), majd hagyjuk teljesen kihűlni. 

 

Rózsás málnalekvár

 

300 gramm málna

50 gramm cukor

20 gramm kukoricakeményítő

3-4 ek víz

1 kk rózsa kivonat 

 

A málnát a cukorral kezdjük el melegíteni, majd botmixerrel pürésítsük. A keményítőt keverjük el a vízzel, majd folyamatos kevergetés közben adjuk a forrásban lévő málnához és sűrítsük be. Végül adjuk hozzá a rózsa kivonatot, és folpack-kal lefedve tegyük félre hűlni. 

 

Citromkrém

 

2 db bio citrom héja és leve

50 gramm cukor

2 tojás

50 gramm vaj

1/2 lapzselatin 

 

A zselatint áztassuk hideg vízbe. A hozzávalókat mérjük egy edénybe, majd közepes fokozaton, folyamatos kevergetés közben főzzük puding sűrűségűre. Szűrjük át, oldjuk fel benne a kicsavart zselatinlapot, majd szintén folpack-kal lefedve tegyük félre hűlni. 

 

Összeállítás:

 

A piskótából szaggassunk ~ 6 cm átmérőjű szívecskéket, majd mindegyet vágjuk félbe. A kétféle tölteléket töltsük habzsákba és halmozzuk a szivecskék egyik felére, majd tegyük rá a "tetejét". Helyezzük tálcára őket és kerüljenek egy órára fagyasztóba. 

 

 

Roppanós Ruby csokoládé:

 

250 gramm ruby csokoládé 

50 gramm kakaóvaj pasztilla 

Szív kiszúró

 

A csokoládét és a kakaóvajat vízgőz fölött olvasszuk meg, majd kicsit hagyjuk hűlni, és töltsük magas falú pohárba. Az elkészült desszerteket szúrjuk saslik pálcikára és mártsuk bele a csokoládéba. Hagyjuk lecsöpögni a felesleget és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Ha megdermedt a csokoládé (ezt a folyamatot hűtőbe helyezve gyorsíthatjuk), spíneljük olvasztott ruby csokoládéval, majd díszítsük liofilizált málnával és ehető rózsával. 😊

    

 

Tipp: a szívecskéket ízlés szerint három lapra is vághatjuk, ebben az esetben több töltelék kerülhet bele.


  

A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:

  • rózsa kivonat 
  • lapzselatin
  • ruby csokoládé 
  • kakaóvaj pasztilla
  • Szív kiszúró
Vissza
Kiemelt kategóriák

Alapanyagok
Cukrászati adalékanyagok
Dia-Wellness termékek
Csokoládék
Tejipari termékek
Tortabevonók

Eszközök díszítéshez:
Díszítőcső
Habkártyák, fésűkártyák
Kések, spatulák
Süteménykiszúró
Szilikon formázók

Papíráru
Desszert és muffin papírok
Dobozok
Papírtálca
Tortadobok

Sütőformák
Bonbon és cukorka formák
Hagyományos tortaformák
Különleges tortaformák
Süteményformák

 

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Elérhetőségeink

Telefonos elérhetőségeink

+36 62 443 977 (üzlet)

+36 30 329 1289 (webáruház)    

E-mail elérhetőségeink

info@cukraszdiszkont.hu (általános)

csomagkuldes@cukraszdiszkont.hu (webáruház)

nyomtatas@cukraszdiszkont.hu (ostyakép nyomtatás)

  • facebook

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Értesüljön elsőként újdonságainkról és aktuális akcióinkról!

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Alapanyagok
  • Aromák
  • Desszertek
  • Dubai csoki termékek
  • Díszek (nem ehető)
  • Ehető desszertdíszek
  • Eszközök díszítéshez
  • Ételfestékek
  • Fa evőeszközök
  • Fagylaltos termékek
  • Hab és hungarocell termékek
  • Kávék és italporok
  • Konyhai eszközök
  • Könyv, utalvány
  • Műanyag áruk
  • Ökotáska
  • Papíráru
  • Party kellékek
  • Sütőformák, desszertformák
  • Tölcsérek - csak az üzletben !
  • Szaloncukrok
  • Receptek, tippek
  • Ostyakép nyomtatás
  • Elérhetőség
  • Szállítási információk
  • Nyereményjáték szabályzat
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.